Djurens Rätt
27 May 2014

Djurens Rätt lanserar sommarens kampanj

Sommarens kampanj går under namnet DITT VAL - MITT LIV och är en fortsättning och upptrappning på den pälskampanj som startades sommaren 2013. Djurens Rätt vill sätta minkarnas liv och död högt upp på den politiska agendan och påverka politiker och väljare fram till riksdagsvalet 2014. Över en miljon minkar föds upp och dödas på omkring 70 pälsdjursfarmer runt om i Sverige varje år. Detta trots att 8 av 10 svenskar är emot minkfarmning. Vårt mål är att pälsdjursfarmningen i Sverige ska avvecklas som en följd av valet i september.

Läs mer om kampanjen DITT VAL - MITT LIV på vår kampanjsidawww.djurensratt.se/mink och följ oss i sociala medier på #minröstförminkarna

8 av 10 är emot minkfarmning

Det är i dag 8 av 10 svenskar som anser att det bör vara förbjudet att föda upp minkar i bur för päls jämfört med 7 av 10 för ett år sedan. Detta enligt en färsk opinionsundersökning från Djurens Rätt/Demoskop. Läs mer här om opinionsundersökningen.

Sommarturnén är Sveriges största ideella informationssatsning

Djurens Rätts sommarturné är en självklar del av sommarsverige. Varje sommar, sedan 2006, åker vi ut och finns på gator och torg, mässor och marknader och festivaler. Turnén pågår under månaderna april - augusti med högst koncentration under högsommarmånaderna juni, juli och augusti. Vi gör omkring 80 turnéstopp om året och når flera hundra tusen människor. Arbetet drivs framför allt av ideella krafter och engagerar omkring 100 volontärer varje år.  

Bli volontär du med!

Ingen sommar utan sommarturnén och ingen turné utan volontärer! Alla kan vara med på Djurens Rätts sommarturné, det är en perfekt aktivitet för dig som vill utveckla ditt djurrättsintresse och träffa likasinnade. Vi välkomnar dig oavsett om du har varit med en massa år tidigare eller om du vill vara med för första gången. Här kan du anmäla dig och läsa allt om vad det innebär att vara volontär!

Turnéplan

Turnéplanen för sommaren bara växer och växer! Vi har redan hunnit med att besöka bland annat Vegofesten i ÖrebroMegaloppis i Majorna,MetallsvenskanVästerås barnfestival och haft en EU-debatt i Kungsträdgården i Stockholm.

Vad kommer härnäst? Här kommer ett litet axplock av vad våra turnéteam har detta inplanerat de närmsta veckorna:

  • West Pride, Göteborg
  • This is Hultsfred, Hulstfred
  • Picknickfestivalen i Örnsköldsvik
  • Baobafestivalen, Malmö
  • Värmland Pride, Karlstad
  • Stockholms Hardcore fest
  • Feministisk festival, Malmö
  • Luleå Pride

Hela turnéplanen hittar du här!
Du kan också följa våra team på deras resor runt om i Sverige på sommarturnéns egna blogg: www.sommarturnebloggen.se.

Häng med på turné!
www.djurensratt.se/sommarturne

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: