Djurens Rätt
30 November 2013

Djurens Rätt manifesterar för minkarna

Över 30 000 namn har samlats in genom kampanjen "Min röst för minkarna". Idag på Medborgarplatsen i Stockholm samlas folk för att visa politikerna sitt stöd för minkarna.

Camilla Björkbom håller tal varje heltimme och klockan 13:00 håller vi en tyst minut för minkarna.

- Det finns en miljon anledningar för politikerna att lägga ner den svenska pälsindustrin. Det finns närmare bestämt 1,2 miljoner anledningar. Var och en av de 1,2 miljoner minkar som lider i burarna är en anledning. Varje mink som blir galen av tristessen och instängdheten är en anledning. Varje mink som dör utan att känna något annat än galler under tassarna är en anledning. Läs hela talet här.

Vi finns på plats mellan klockan 11:00 och 15:00 idag. Vi håller djurrättssamtal, välkomnar nya medlemmar och bjuder på kaffe. Välkommen förbi och gör din röst hörd du också! I vårt tält kan du göra ett eget plakat, fota dig och ladda upp din bild för minkarna. Även om du inte har möjlighet att vara med på plats så kan du delta i kampanjen! Ta en bild med din motivering för minkarna och ladda upp på facebook, twitter eller instagram. Använd hashtagen #minröstförminkarna

Här kan du se ett klipp från TV4 Nyheterna 07.05 in i sändningen finns vi med från Medborgarplatsen. Stort tack till alla som har gjort sin röst hörd för minkarna!  Se bilder från eventet på Djurens Rätts facebooksida och tagga dig själv om du fångats på bild. Kampanjen lever vidare i sociala media på hashtagen #minröstförminkarna Ladda gärna upp en bild med din motivering om du inte redan gjort det!

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: