Djurens Rätt
02 December 2014

Djurens Rätt nomineras för sitt pressarbete i tävlingen Årets Nyhetsrum 2014

Djurens Rätts huvudfrågor är; Djurförsök, Djur i livsmedelsindustrin, Päls och området Djurvänlig konsument. De senaste åren har det arbetats mer fokuserat med att nå ut med våra frågor till allmänheten och att växa som organisation. Djurens Rätt genomför varje sommar en turné som har kommit att bli en av de största ideella informationssatsningarna i Sverige. Detta, i kombination med stark närvaro i sociala medier, har gett ett ökat genomslag även medialt. I ryggen har organisationen dessutom ett år med den största medlemsökningen på 26 år.

- Vi ser att vi når ut brett, att våra frågor berör människor och vi är därför mycket stolta över den här nomineringen, säger Benny Andersson, verksamhetschef på Djurens Rätt.

Juryn har tittat på hur företag och organisationer arbetar med sina nyhetsrum på Mynewsdesk och hur de olika funktionerna i nyhetsrummet utnyttjats. Allt från relaterat material till användandet av sociala medier och bild/video samt vilka som helt enkelt lyckats bäst med att nå ut. Vinnarna presenteras på Mynewsdesks huvudkontor i Stockholm den 9 december.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: