Djurens Rätt
26 January 2015

Djurens Rätt rapporterar historisk medlemsökning

Den totala medlemsökningen 2014 landade på tio procent vilket innebär den sjunde största ökningen i Djurens Rätts 132-åriga historia. Organisationen växer i landets alla län, både på landsbygden och i städerna.

– Det är jätteroligt att vi ser en stabil ökning i hela landet. Vi märker av att djurrättsfrågorna är något som berör allt fler och vi kommer satsa ännu mer på att fånga upp de som vill engagera sig under 2015, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt.

Djurens Rätt bildades 1882 och är idag Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation. De prioriterade arbetsområdena är djurförsök, päls, djur i livsmedelsindustrin samt vegomat.

– Människans behandling av djuren är en av vår tids största moraliska frågor. Allt fler tar ställning mot missförhållanden som uppdagas, bland annat inom pälsdjursindustrin. Företag hör idag av sig till oss för att möta konsumenternas ökade krav på en djurvänlig handel. På vår pälsfria lista finns närmare 120 företag, berättar Camilla Björkbom.

Vill du också vara med och stödja vårt arbete?

Bli månadsgivare genom att sms:a GE50 till 72 901 så skänker du 50 kr varje månad. På www.djurensratt.se/stod-oss hittar du fler sätt att stödja vårt arbete på. Tack!

Dela: