Djurens Rätt
djurensratt-se/personal/evenemang/almedalen_3
10 July 2023

Djurens Rätt satte djurpolitik på agendan i Almedalen

Under Almedalsveckan var Djurens Rätt på plats i vanlig ordning - dels med sommarturnén men detta år även med den mobila kycklingfabriken som erbjuder en inblick i “Ett kycklingliv i 4D”. Utöver detta sattes djurpolitiska frågor på agendan genom en rad seminarier som bjöd på lovande besked från politiker.

Almedalsveckan i Visby är en viktig demokratisk mötesplats och därmed en naturlig plats för Djurens Rätt att föra djurens talan på. Under veckans fem dagar gjordes detta genom samtal med politiker och allmänhet dels vid turnétältet, dels vid den mobila kycklingfabriken.

Flera hundra personer tog sig tiden att genom den mobila kycklingfabriken uppleva “Ett kycklingliv i 4D”, något som uppmärksammades i en artikel i Gotlands Tidningar vilket ökade intresset ytterligare.

Under Almedalsveckans seminarium fick partier bland annat bekänna färg kring huruvida de stöttar det framgångsrika europeiska medborgarinitiativet Fur Free Europe. Positiva signaler kom från L, M, SD och S - detta utöver stödet från V och MP som redan var bekräftat. Från Centerpartiets Europaparlamentariker Emma Wiesner kom inget tydligt besked, något som motiverades med att hon för egen del ser positivt på initiativet men att hon i dagsläget inte har partiet med sig. Det enda partiet vi inte fått något besked från är KD. Något som utifrån detta kan konstateras är att ett förbud på EU-nivå verkar klinga bättre i politikernas öron än ett nationellt sådant, där endast MP, V och L tagit ställning, och att initiativet ser ut att stöttas av en majoritet av partierna. Det är mycket positivt.

Kolla på seminarierna i efterhand på YouTube:

Om du inte var på plats i Almedalen men vill träffa Djurens Rätt i sommar finns turnéschemat här. Hoppas att vi ses i sommarsverige!

djurensratt-se/agera/volontar/almedalen_4
Stöd oss

Stöd vårt politiska påverkansarbete!

Djurens Rätt arbetar för att göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Hjälp oss i arbetet!

Bli medlem
Matilda Antti

Matilda Antti

Politiskt sakkunnig
Dela: