Djurens Rätt
04 December 2018

Djurens Rätt uppmanar kungahuset: bli pälsfritt!

I samband med dopet av prins Gabriel för ett år sedan valde prinsessan Madeleine en kappa av persianpäls, en lockig päls som tas från lammen till karakulfår. Det var inte första gången som representanter för kungahuset klädde sig i päls, ett plagg som en majoritet av svenskarna aktivt väljer bort.

Djurens Rätt reagerade med besvikelse på valet att bära päls och lanserade ett upprop för ett pälsfritt kungahus, ett upprop som nästan 20 000 personer skrev under.

I uppropet, som nu har skickats till kungahuset tillsammans med ett brev där det beskrivs hur pälsdjursuppfödning i Sverige går, uppmanas kungahuset att som förebilder och representanter för Sverige välja bort pälsprodukter i alla officiella sammanhang.

“Att välja bort päls visar att Sverige är ett land i tiden och att kungahuset går i takt med svenskarnas värderingar när det gäller de djur som föds upp och dödas för sin päls” skriver Djurens Rätt i brevet.

Djurens Rätt driver just nu kampanjen Pälslöftet, där vi arbetar för ett förbud mot pälsdjursfarmer i Sverige. Läs mer och skriv under uppropet på djurensratt.se/palsloftet.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: