Djurens Rätt
03 March 2015

Djurens Rätt vinner “folkets pris” och blir National Public Champion i European Business Awards

Hela 156 573 röster inkom i den första fasen av tävlingens offentliga omröstning. Djurens Rätt fick flest röster bland de svenska deltagarna och kammade därmed hem ”folkets pris” i Sverige.

Djurens Rätt har valts ut bland 709 andra företag och är nu en av 33 National Champions i Europa. Alla vinnare kommer nu att tävla i en andra omröstning som öppnar idag och löper fram till den 16 april 2015. Den slutgiltiga europeiska vinnaren i tävlingen kommer att presenteras på en gala i London den 26 maj i år.

- Vi på Djurens Rätt är mycket stolta över den här utmärkelsen. Den visar att frivilligorganisationer är att räkna med, och att vi åstadkommer resultat för de pengar som vi samlar in. Där företag levererar ekonomisk tillväxt, handlar det i frivilligsektorn om att använda insamlade medel till att göra skillnad. I den här tävlingen har vi kunnat visa på att Djurens Rätt och alla våra medlemmar och gåvogivare gör skillnad för djuren, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt.

European Business Awards är ett oberoende program för att erkänna och främja spetskompetens, bästa praxis och innovation i det europeiska näringslivet. I år engagerades över 43 000 företag från 33 europeiska länder.

Tävlingen grundas på tre principer:

  • Etik - företagen måste visa hur de arbetar med en bred medvetenhet om sin roll och påverkan i samhället
  • Innovation - förmågan att förnya sig, vara pionjär och i vissa fall regenerera sin verksamhet
  • Ekonomisk framgång - förmågan att generera ett finansiellt överskott

Dessa tre punkter utgör ramen för bedömningsprocessen och ska göra det möjligt för organisationer av alla storlekar att konkurrera på en gemensam grund.

- Det är en fantastisk stämpel av godkännande att röstas fram som bäst i klassen av allmänheten, och detta röstningsskede har gett en fantastisk möjlighet att engagera medlemmar, personal, intressenter och potentiella nya intressenter. Bra gjort av alla våra Nationella Champions, säger Adrian Tripp, VD för European Business Awards.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: