Djurens Rätt
21 August 2014

Djurens Rätts huvudkontor flyttar till nya lokaler i vegovänliga Hornstull

Djurens Rätt har under året letat efter nya lokaler som ger en tydligare exponering och ett mer centralt läge – och nu känns det som att vi hittat hem, säger Benny Andersson, verksamhetschef för Djurens Rätt.

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation. Organisationen växer och 2014 har medlemsmässigt varit ett fantastiskt år. På det nuvarande huvudkontoret i Älvsjö arbetar idag omkring 20 personer.

– Av våra 35 000 medlemmar bor mer än 8 000 i Storstockholm. En viktig del i valet av ny lokal har varit att tillhandhålla en tydligare kontaktyta för medlemmarna, säger Benny Andersson.

Vegotrenden är stark på Hornstull, som själva marknadsför sig som "Gaffel- och knivsöder" , en blinkning till det gamla öknamnet ”Knivsöder”. Här hittar vi bland annat en av Goodstores två veganska matbutiker och en rad vegovänliga butiker, caféer och matställen.

– Hornstull är en av de platser i Stockholm där vegotrenden syns allra tydligast. Det finns en stark medvetenhet hos konsumenterna och vi hoppas att vårt nya läge kan bidra till att djurrättsidéerna synliggörs ännu mer, avslutar Benny Andersson.

Benny Andersson

Benny Andersson

Generalsekreterare
Dela: