Djurens Rätt
13 September 2018

Djurens Rätts sommarturné har turnerat genom Sverige för 13:e gången

Djurens Rätts sommarturné, Sveriges förmodligen största ideella informationssatsning, är över för denna gång. Vi har deltagit vid 72 evenemang: från Kirunafestivalen i norr till Eskilstuna Parkfestival, Almedalsveckan, Hammarkullekarnevalen och till LundaPride i söder, för att nämna några. Vi har samtalat och diskuterat med besökare, spridit budskapet om djurs rättigheter samt inspirerat till djurvänliga val.

I år har sommarturnén drivit kampanjen Pälslöftet och uppmanat regeringen att ta ett efterlängtat beslut om en avveckling av den svenska pälsdjursindustrin. Under sommaren har tusentals personer har tatuerat sig gnuggis-motivet ”Ink not mink”, poserat med fotoskyltar i protest mot minkfarmning samt lämnat pälslöftet, ett löfte om att välja bort päls och stötta Djurens Rätts arbete för minkarna.

Nu fortsätter arbetet under hösten och vi behöver fler som skriver under för minkarna. Skriv under du också! Alla pälslöften ska lämnas över till regeringen i januari nästa år när Jordbruksverket har färdigställt sin utredning om minkfarmning.

– Minkar engagerar! Det har vi märkt under årets sommarturné. Vi vet sedan tidigare att 8 av 10 svenskar vill se ett förbud mot minkfarmning. Nu hoppas vi att alla pälslöften hjälper oss att nå dit vi och majoriteten av svenskarna vill. Det är hög tid att avveckla pälsdjursfarmningen, säger Iva Urbanek, ansvarig för sommarturnén på Djurens Rätt.

Efter en sommar som dominerats av varma, soliga dagar och tusentals samtal för djuren har vi nu packat ner turnéutrustningen tills det är dags för sommarturnén 2019. Men innan dess vill vi passa på att välkomna alla 1 107 personer som blivit medlemmar under sommaren – det är tack vare er medlemmar vi kan fortsätta turnera för djuren och göra allt annat livsviktigt arbete för djuren!

Här kan du se bilder från årets turné

Bilder från Almedalsveckan i Visby

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: