Djurens RĂ€tt
23 April 2018

Djurorganisationer i globalt upprop mot Starbucks

Starbucks som Àr vÀrldens största cafékedja och vÀrldens tredje största restaurangkedja har för nÀrvarande en burÀggsfri policy för sin verksamhet i USA men det finns ingen heltÀckande policy för Europa och resten av vÀrlden. Nu uppmanar Djurens RÀtt och Open Wing Alliance Starbucks att fasa ut burÀggen globalt.  

 – Som en av vĂ€rldens största restaurangkedjor har Starbucks ett ansvar att följa de globala djurskyddsnormerna som har upprĂ€ttas av andra livsmedelsföretag sĂ„som General Mills, Unilever med flera, sĂ€ger Alexandria Beck, Global Alliance Manager pĂ„ Open Wing Alliance.

Djurens RÀtts ansvariga för företagsrelationer, Nathalie Söderström, var pÄ plats i Prag i helgen dÀr ca 40 organisationer fanns representerade vid lanseringen av uppropet mot Starbucks.

– Ett sĂ„ stort företag som Starbucks kommer inte lĂ€ngre undan med att inte ta sitt djurskyddsansvar för hönorna. Det Ă€r dags att slopa burĂ€ggen, sĂ€ger Nathalie Söderström, ansvarig för företagsrelationer pĂ„ Djurens RĂ€tt.

Äggen i Starbucks produkter kommer frĂ„n farmer dĂ€r hönorna hĂ„lls i smĂ„, smutsiga burar dĂ€r de inte ens kan strĂ€cka pĂ„ sina vingar. 

– I Sverige sitter fortfarande ca 12 % eller strax över en miljon hönor i bur men siffran minskar stadigt tack vare att bĂ„de företag och konsumenter vĂ€ljer bort Ă€gg frĂ„n hönor i bur. De burĂ€gg som finns kvar göms ofta ingredienser i andra produkter och just dĂ€rför Ă€r det viktigt att de vĂ€ljs bort av restauranger, kafĂ©er och storkök, sĂ€ger Nathalie Söderström.

Skriv under namninsamlingen!

Om Open Wing Alliance

Open Wing Alliance Àr en global koalition för en handel fri frÄn Àgg frÄn hönor i bur. Koalitionen startades av organisationen The Humane League  och har nu ett stort antal medlemsorganisationer vÀrlden över som gÄtt samman för att arbeta för att fÄ bort burarna frÄn vÀrldens Àggindustri.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: