Djurens Rätt
27 August 2015

Djurplågeriet bakom Chicken McNuggets i USA avslöjat

Företaget Tyson Foods föder upp kycklingar som de slaktar och säljer vidare. En av deras kunder är amerikanska McDonald's. Och det är just på en av Tyson Foods anläggningar, i staden Dukedom i Tennesse, som nu grovt djurplågeri mot de kycklingar som föds upp där har kunnat avslöjas.

I filmen går det att se hur anställda på anläggningen bl.a. slår ihjäl för små eller skadade kycklingar med en pinne. Anställda står också på fåglarnas huvuden och drar i djuren kroppar i ett försöka att bryta nacken på djuren.

Kycklingarna på just denna anläggning, som totalt håller fler än 120 000 djur, slaktas och blir bl.a. till de Chicken McNuggets som säljs på McDonald's amerikanska restauranger.

McDonald's, USA:s nästa största inköpare av kycklingar, har efter att filmen släppts avslutat samarbetet med den utpekade anläggningen, som de dock menar inte är representativ för de tusentals andra uppfödare som föder upp kycklingar till företagets Chicken McNuggets.

Mercy for Animal menar å sin sida att detta steg inte är tillräckligt utan kräver nu att McDonald's i USA måste stärka djurskyddskraven hos sina leverantörer.

Läs mer

Hela filmen från Mercy for Animals avslöjande går att se här. Vi vill varna för obehagliga bilder:

Läs mer på kampanjsidan www.mcdonaldscruelty.com.

Djurens Rätt kampanj för kycklingar finns på www.djurensratt.se/var-ar-alla-kycklingar.

Det säkraste sättet att inte utsätta djur för lidande och dör är att välja vego. Beställ vårt kostnadsfria inspirationsmagasin Välj vego! påwww.djurensratt.se/valj-vego.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: