Djurens Rätt
26 March 2018

Djurplågeriet bakom parmaskinkan

Den italienska djurrättsorganisationen Lega Anti Vivisezione (LAV) släpper idag en ny dokumentation som visar hur de grisar som föds upp för att bli parmaskinka hålls och behandlas. Mer än 12 miljoner grisar slaktas varje år för att bli till parmaskinka, ibland kallad endast parma eller prosciutto, en lufttorkad skinka från norra Italien som säljs runt om i Europa och världen.

Filmerna, som är inspelade hos sex uppfödare i norra Italien, visar grisar som lever hela sina liv inomhus på betonggolv, som får trängas med andra grisar och som saknar tillgång till berikning eller stimulans. Dokumentationen visar också hur grisarna utsätts för rutinmässig svansklippning.

Detta kan du göra

Skriv på uppropet End Pig Pain och kräv förändring för Europas grisar: https://www.endpigpain.eu/act-now-form/form-svenska

Se filmen

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: