Djurens Rätt
01 December 2015

Djurrättsaktivist gav törstig gris vatten - riskerar fängelse

Uppdatering 24 augusti 2016: Idag inleds rättegången med Anita Krajnc - läs mer i kanadensisk media.

En lastbil fullastad med grisar var en het dag i juli på väg till ett slakteri söder om Toronto. Vid ett stoppljus stannar lastbilen och djurrättsaktivisten Anita Krajnc med flera går fram och försöker ge grisarna lite vatten att dricka i värmen.

Aktivisterna kommer från gruppen Toronto Pig Save som har som mission att "bevittna och erkänna djurens lidande vid transporter och slakt". Föraren av lastbilen uppskattade dock inte handlingen och ringde efter en hård ordväxling polisen. Hela förloppet filmades och går att se på tidningen The Guardians hemsida.

Fallet har redan väckt stor uppmärksamhet och en namninsamling under titelnCompassion Isn’t a Crime har samlat in mer än 158 000 underskrifter.

De flesta grisar i livsmedelsindustrin får aldrig komma ut.Vare sig det gäller Kanada eller Sverige. Många får se solljus för första gången när det är dags att åka till slakteriet. Hjälp oss att förändra framtiden för alla djur inom livsmedelsindustrin genom att bli medlem i Djurens Rätt - läs merwww.djurensratt.se/stod-oss.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: