Djurens Rätt
30 March 2017

Drygt 10 000 svenskar skrev på för tjurarna i Katalonien

Ett upprop på Djurens Rätts webbplats under vintern till stöd för förbudet i Katalonien samlade in 10 523 namnunderskrifter som idag skickades till Spaniens ambassad i Sverige.

Protesterna mot företeelser som tjurfäktning och tjurrusning har växt sig allt starkare med åren. Men protesterna till trots förekommer tjurfäktning fortfarande i bland annat Spanien.

– Tjurfäktning är djurplågeri och vi märker av ett stort engagemang i den här frågan också i Sverige. Tiden är inne för ett förbud mot tjurfäktning, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande på Djurens Rätt.

I Fördraget om Europeiska unionens funktionssätt (artikel 13) slås det fast att djur är kännande varelser och de ska visas full hänsyn - men fördraget gör undantag för "kulturella sedvänjor" där tjurfäktning räknas in. Flera EU-parlamentariker arbetar för att få ett slut på tjurfäktningen. Omvärldens protester har också lett till att många städer i Spanien stängt sina tjurfäktningsarenor och förklarat att de är emot tjurfäktning.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: