Djurens Rätt
20 February 2018

Ebbas Skafferi får Djurens Rätt Lunds vegoutmärkelse

– Det är väldigt spännande att följa hur det veganska utbudet i vår stad håller på att explodera. Vår djurvänliga restaurangguide VegoLund utökas hela tiden och vi märker att det inte bara är kvantitet, utan även kvalitet det handlar om. Vi frågade våra följare och medlemmar vem de tyckte förtjänade en utmärkelse för sitt arbete. De som nominerades flest gånger blev även de som juryns val föll på. Ebbas skafferi har satsat på den veganska menyn och visar hur bra det kan bli, säger Erik Anderberg, ordförande för Djurens Rätt Lund.

På årsmötet mottogs priset av Ebbas Skafferi genom Camilla von Haartman, ägare och kock, och Ionut Crovat, barista och kock.

– Vi har haft ett spännande år där vi med hjärtat verkligen velat lyfta fram det veganska. Denna typ av utmärkelse är därför extra rolig att få, då det visar att vårt arbete märkts av. Det får oss även att vilja ännu mer, så nu får ni hålla ögonen öppna. Tack till er som gör att detta uppmärksammas, säger Camilla von Haartman.

Motivering till utmärkelsen

Ebbas Skafferi har under året som gått utökat sitt veganska utbud markant och tagit till sig önskemål från Lundaborna. Detta har lett till en utökad meny med både läckra maträtter och smarriga bakverk. Genom detta initiativ gör Ebbas Skafferi det både lätt och gott för alla att välja veganskt.

VegoLund

För två år sedan lanserades Djurens Rätt Lunds djurvänlig restaurangguide VegoLund där det nu listas över sextio restauranger och caféer i Lund som erbjuder veganska alternativ. Se guiden här: djurensratt.se/vegolund

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: