Djurens Rätt
29 August 2019

En gåva utöver det vanliga

Det är både enskilda gåvor liksom regelbundna gåvor från månadsgivare som gör arbetet för djuren möjligt. Ibland inkommer gåvor som skiljer sig från det vanliga, som när djurvännen Liselotte Strand valde att ge en gåva på 250 000 kr till Djurens Rätts arbete.  

– Djurens Rätt är seriösa och har funnits länge, och visar upp det hemska som folk behöver se, säger Liselotte på frågan om varför hon valde att ge en så generös gåva till just Djurens Rätt.

Liselotte stödjer många organisationer som arbetar för djur och ses av sina vänner som en stor djurvän. En av de frågor hon brinner mest för är att få stopp på de långa djurtransporterna, något hon hoppas att gåvan kan bidra till. 

– Min dröm är att alla hemska djurtransporter, och djurplågeriet på slakterierna, ska upphöra, säger Liselotte. 

Djurens Rätt får inga statliga bidrag så verksamheten är helt beroende av frivilliga gåvor från framförallt privatpersoner. 

– Tack vare extra generösa gåvor som Liselottes och alla de gåvor som tusentals personer ger varje månad kan vi fortsätta att göra skillnad för de djur som är flest och som har det sämst, säger Camilla Bergvall, Djurens Rätts förbundsordförande.

Liselottes gåva kommer att användas där den behövs mest och gör störst skillnad. Här kan en läsa mer om vad gåvor och medlemsavgifter används till. 

Vill du också stödja Djurens Rätts arbete med en gåva? Klicka här för att läsa mer.

Linn Bleckert

Linn Bleckert

Kampanjansvarig
Dela: