Djurens Rätt
04 June 2014

En uppdatering från Rädda katterna: 19 maj 2014

Rädda katterna har sedan förra rapporten inte fångat in några katter. Dels för att de inte är säkra på att de får in de infångade katterna på katthem inom en för katterna rimlig tid, dels för att det är etiskt svårt att den här tiden på året fånga in okastrerade honor, som inte bevisligen är dräktiga eller har lagt ungar i naturen.

De två stora katthemmen i Stockholm kan inte ta emot nya katter just nu. Rädda katternas infångare står beredda att påbörja infångningen så snart de kan få katterna placerade på katthem. De anser att de har det bättre i sina hemområden än under en längre tid i konvalescenshem.

Nackareservatet och Järva koloniområde

Katterna får matning och tillsyn dagligen i båda reservaten. Matarna har fått information om att ifall de ser någon förändring i omgivningen av vilket slag som helst så ska de genast återkoppla till Rädda katterna. Likaså om de ser en sjuk katt, kattungar eller den katt som i vintras sågs äta fågelfrön.

Det återstår ca tio katter i Nackareservatet och två-tre stycken i Järva koloniområde.

Hittills är 18 vuxna katter och åtta ungar omhändertagna från Järvakolonin och placerade på katthem. 15 vuxna katter är omhändertagna från Nacka varav tio är placerade på katthem och fem väntar i konvalescenthem. Totalt infångade är därmed 41 katter som kastrerats och fått den omvårdnad de var i behov av.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: