Djurens Rätt
16 February 2017

En uppdatering om de svältande björnarna på Bandung Zoo

I mitten av januari släppte organisationen Scorpion Foundation en film som visade hur svältande björnar på djurparken Bandung Zoo i Indonesien tigger mat från besökare. Filmen går att se här nedan.

Djurparken själva menade att det var ett gammalt fall och att det inte finns några problem, men myndigheterna i Indonesien verkar inte hålla med.

Efter att filmen kom ut blev Indonesiens ambassader och regering överhopade med meddelanden från djurvänner runt om i världen. Och i ett brev skickat från Indonesiens ambassad i London skriver de att landets miljöminister har instruerat Bandung Zoo att förbättra villkoren för hur björnarna hålls och hanteras, och utlovat att ett möte mellan djurparken och organisationen Scorpion Foundation för att diskutera framtida förbättringar.

Utöver detta har West Java Center for Natural Resources Conservation (BBKSDA) utsetts till att leda arbetet för att förbättra villkoren för djuren på Bandung Zoo och stiftelsen Wild Welfare, som arbetar för att djurs villkor i djurparker ska förbättras, ska besöka djurparken och ta fram förslag på hur välfärden för djuren kan förbättras.

– Det känns bra att den globala uppmärksamheten leder till konkreta resultat. Tack vare bilderna, mediauppmärksamheten och alla e-postmeddelanden och telefonsamtal från djurvänner över hela världen så ser villkoren för dessa björnar ut att förbättras, säger Dave Neale från organisationen Animals Asia.

Organisationen Scorpion Foundation har utlovat att de kommer att bevaka att förbättringarna blir verklighet.

Detta kan du göra

Var alltid en djurvänlig turist, besök inte anläggningar som visar upp djur. Läs mer på www.djurensratt.se/djurvanlig-turism.

Källa

International spotlight means hope for Indonesia’s Bandung Zoo bears, Animals Asia, 16 februari 2017

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: