Djurens Rätt
03 March 2017

En uppdatering om isbjörnen Pizza

Djurens Rätt har tidigare skrivit om Pizzas tragiska liv och i november skrev vi om hur isbjörnen skulle få flytta från shoppingcentret till den anläggning i norra Kina där han föddes - men tyvärr bara tillfälligt medan shoppingcentret byggs om.

Många har hört av sig och frågat vad som har hänt sedan dess, så Djurens Rätt kontakta Humane Society International, en organisation med god insyn i fallet för att få veta mer.

Och de kunde berätta at frågan om vilda djur i shoppingcenter i Kina har börjat diskuterats mycket mer efter all uppmärksamhet kring isbjörnen Pizza världen över - vilket är bra. De bekräftar också att den plats där Pizza tidigare hölls instängd håller på och byggas om och nu används till annat - liksom att isbjörnen Pizza nu istället finns på Tianjin Haichang Polar Ocean World i norra Kina tillsammans med två andra isbjörnarna, som enligt uppgift ska vara Pizzas föräldrar.

Det är fortfarande fångenskap och fortfarande inomhus, men en stor förbättring jämfört med hur Pizza tidigare hölls. Den nya inhägnaden är större, har rinnande vatten, fler föremål och grottor där björnarna kan söka skydd från besökarnas blickar. Men det är fortfarande inomhus och via lokal djurorganisationer pågår nu påtryckningar för att Pizza också måste få börja röra sig utomhus.

Så bättre, om än långt ifrån bra. Vi återkommer med mer information när det finns fler nyheter.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: