Djurens Rätt
28 September 2016

Ett års fängelse för att ha plågat grisar

Organisationen Animal Equality kunde i början av 2012 släppa filmer från en gård i Murcia i Spanien. Filmerna, som hade spelats in av en av de som jobbade på gården, visade väldigt obehagliga bilder på hur de anställda slår grisar med järnstänger och till och med sticker ett svärd i en av grisarna, samtidigt som de uttryckte sig hånfullt inför grisarnas lidande.

I en annan scen i filmen tar en av de anställda en kniv och tar ut en suggas ofödda kultingar ur hennes kropp utan bedövning. Enligt den anställda som spelade in filmerna var dessa händelser rutin på gården.

48 timmar efter att filmerna släppts anhölls de tre personer som syns i filmerna och igår fälldes de i en domstol i Spanien för djurplågeri till ett års fängelse vardera samt tre års förbud mot att arbeta med djur. Ytterligare en person som syns i filmerna har hållit sig undan polisen och medverkade inte i rättegången.

Domen är det hittills längsta straffet för djurplågeri i Spanien. Det tidigare "rekordet" var en person som dömdes till åtta månaders fängelse för att ha dödat en häst.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: