Djurens Rätt
05 October 2015

Ett viktigt steg mot mer djurvänlig turism

Arrangörerna Ving, Fritidsresor och Apollo meddelar att det är av hänsyn till djuren som aktiviteterna nu plockas bort från repertoaren. Träning av djur som exempelvis elefanter är ofta är förenad med hårda metoder och ett lidande för djuren.

 - De har nu antingen redan tagit bort all elefantridning och alla sådana utflykter eller kommer påbörja en utfasning av de här utflykterna. Det kommer förhoppningsvis även ge ringar på vattnet till övriga reseföretag, säger Elisabeth Tjärnström från World Animal Protection till Sveriges Radio.

Djurens Rätt välkomnar det här beslutet och hoppas att fler researrangörer följer efter.

- Det här är ett mycket positivt steg från arrangörernas sida. Vi kan se att medvetenheten i den här frågan har ökat och både privatpersoner och företag ifrågasätter i allt högre grad vad som är ok att använda djur till. Djur finns inte till för att underhålla oss människor, säger Cecilia Mille, ansvarig för internationella frågor på Djurens Rätt.

Djurvänlig turism är ett uttryck för ett etiskt tänkande och innebär att ta avstånd från aktiviteter där djur står för underhållningen. Läs mer omdjurvänlig turism.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: