Djurens Rätt
10 October 2015

Expansion för djurfritt testföretag

Nu tar det lundabaserade bolaget in 44 miljoner kronor i en riktad nyemission och förbereder sig för börsnotering. Pengarna ska bland annat användas till att skala upp försäljningen och etablera ett kontor i Kalifornien.

Emissionen var inledningsvis tänkt att ge bolaget ett tillskott på 25 miljoner kronor, men det stora intresset från investerare, både befintliga och nya, gjorde att man beslutade sig för att öka summan till 44 miljoner kronor. Kapitaltillskottet ska också gå till att utveckla nya allergitester.

– Det ger ett bra betyg till bolaget och till vår teknik. I takt med att djurförsök förbjuds så växer efterfrågan på vår produkt, säger Anki Malmborg Hager, vd för Senzagen.

Senzagen blev tidigare i år utsedda som ett av det mest innovativa unga företaget i Sverige och tog en plats på den så kallande 33-listan.

Omkring en miljon djur utnyttjas i djurförsök i Sverige varje år, och då är inte provfiske medräknat. Strävan måste hela tiden vara att vi ska kunna ersätta djurförsök, för detta krävs ekonomiska resurser.

Djurens Rätt arbetar för ett avskaffande av alla djurförsök som inte ligger i djurindividens intresse. Vi menar att Regeringen måste öka anslagen för att utveckla alternativ till djurförsök. 

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: