Djurens Rätt
26 October 2021

Fira Halloween med snällt godis

Vad är gelatin? Gelatin är biprodukter från köttindustrin av t.ex. ben och hud och är ofta från gris, men ibland även från kor. Gelatin finns i många vanliga godissorter. Men goda nyheter: utbudet av veganskt godis (dvs godis som inte innehåller något animaliskt) har exploderat den senaste tiden! 

Det finns flera vegetabiliska alternativ! De vegetabiliska gelämnena är ofta i praktiken av pektin, bland annat från äpplen, eller karragenan, bland annat från tång, och är superbra och djurvänliga alternativ! 

Vi tipsar om några av våra veganska godisfavoriter

👻 Tutti Frutti Rings
👻 Salta bläckfiskar från Bubs
👻 Salmiakbalkar
👻 Skittels
👻 Banana skids mini
👻 Melonskalle från Bubs
👻 Sura colanappar, Karamell Kungen
👻 Tutti Frutti
👻 Veganskt kexchoklad 

Som medlem i Rädda Djuren-klubben får unga djurvänner upp till 13 år lära sig mer om djur och deras livsmiljö på ett pedagogiskt, roligt och snällt vis; genom  aktuella reportage, intressanta intervjuer och interaktiva bilder. Ett medlemskap i Rädda Djuren-klubben ger, förutom massor av kul djurfakta, bra saker att veta om djur och om hur de mår, alla nya medlemmar en välkomstpremie och klubbens tidning Klubbnytt 5 gånger om året som är till bredden fylld av reportage, pyssel och knep & knåp.

Medlemsavgiften på 100 kr gör skillnad för djuren och gäller för hela 2022!

Ha en fin Halloween och skräms lagom! 👻

Åsa Björk

Åsa Björk

Ansvarig för Rädda Djuren-klubben
Dela: