Djurens Rätt
Åsa Björk

Åsa Björk

Ansvarig för Rädda Djuren-klubben26 October 2021fler nyheter
Dela:

Fira Halloween med snällt godis

Vad är gelatin? Gelatin är biprodukter från köttindustrin av t.ex. ben och hud och är ofta från gris, men ibland även från kor. Gelatin finns i många vanliga godissorter. Men goda nyheter: utbudet av veganskt godis (dvs godis som inte innehåller något animaliskt) har exploderat den senaste tiden! 

Det finns flera vegetabiliska alternativ! De vegetabiliska gelämnena är ofta i praktiken av pektin, bland annat från äpplen, eller karragenan, bland annat från tång, och är superbra och djurvänliga alternativ! 

Vi tipsar om några av våra veganska godisfavoriter

👻 Tutti Frutti Rings
👻 Salta bläckfiskar från Bubs
👻 Salmiakbalkar
👻 Skittels
👻 Banana skids mini
👻 Melonskalle från Bubs
👻 Sura colanappar, Karamell Kungen
👻 Tutti Frutti
👻 Veganskt kexchoklad 

Som medlem i Rädda Djuren-klubben får unga djurvänner upp till 13 år lära sig mer om djur och deras livsmiljö på ett pedagogiskt, roligt och snällt vis; genom  aktuella reportage, intressanta intervjuer och interaktiva bilder. Ett medlemskap i Rädda Djuren-klubben ger, förutom massor av kul djurfakta, bra saker att veta om djur och om hur de mår, alla nya medlemmar en välkomstpremie och klubbens tidning Klubbnytt 5 gånger om året som är till bredden fylld av reportage, pyssel och knep & knåp.

Medlemsavgiften på 100 kr gör skillnad för djuren och gäller för hela 2022!

Ha en fin Halloween och skräms lagom! 👻