Djurens Rätt
25 December 2014

Fler och fler butiker tar ställning mot pälsindustrin

De tre senaste åren har varit rekordår för Djurens Rätts pälsfria lista. Aldrig tidigare har så många nya företag anslutit sig och tagit ställning mot det lidande som pälsindustrin orsakar. På listan återfinns nu H&M, Åhléns, Filippa K, Gina Tricot, Team Sportia med flera.

– Idag finns fler än 100 svenska klädkedjor och butiker på Djurens Rätts pälsfria lista. Det är en viktig trend att handeln tar avstånd från att djur dödas för sin päls skull. Företagen på Djurens Rätts pälsfria lista vet att deras konsumenter inte vill köpa päls, säger Djurens Rätts förbundsordförande Camilla Björkbom.

På fredag och under helgen kommer pälsfria butiker runt om i landet att bli uppvaktade av medlemmar i Djurens Rätt. Djurens Rätt kommer överlämna ett diplom som tack för att butikerna går i spetsen för en pälsfri handel.

– Sverige exporterar tyvärr päls och vi har en internationell pälshandel som omsätter miljardbelopp. Att en del modeskapare fortfarande använder sig av päls i sina nya kollektioner är djupt beklagligt. Det är därför extra viktigt att det finns butiker som säger nej till att sälja päls, säger Hanna Oskarsson, konsumentansvarig på Djurens Rätt.

Djurens Rätt fortsätter samtidigt sitt arbete för en avveckling av pälsdjursfarmning i Sverige. Minkuppfödning uppfattas av allt fler svenskar som en oetisk näring. Vår senaste undersökning visar att hela 8 av 10 svenskar vill att minkfarmningen ska upphöra.

Se hela vår lista med pälsfria butiker och läs mer om arbetet för en pälsfri handel på www.djurensratt.se/palsfri-handel. Läs mer om vår kampanj för ett pälsfarmsförbud på www.djurensratt.se/mink.

Dela: