Djurens Rätt
29 January 2018

Fler röster för djurens rättigheter under 2018

Under det senaste året har medlemsantalet ökat med ca 2 770 personer. Frågor som djurrätt och veganism ligger i tiden och engagerar många.

– Vi är stolta över att vara en organisation som så många vill stödja och vi kommer att arbeta hårt för att leverera förändring för djuren också under 2018. Jag ser bland annat fram emot att återigen få sätta en avveckling av pälsdjursfarmning på agendan, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt.

Organisationens högst prioriterade frågor framöver är: utfasning av djurförsök, en avveckling av Sveriges pälsdjursfarmning, halverad köttkonsumtion till 2030 samt att arbeta för ett inrättande av en djurskyddsminister. En stor seger nåddes nyligen i och med att det i förslaget till ny djurskyddslagen nu står klart att elefanter och sjölejon kommer att förbjudas på Sveriges cirkusar.

– Det känns fantastiskt att få börja 2018 med en mycket efterlängtad framgång i cirkusfrågan, det visar att det går att göra skillnad och det är framför allt tack vare alla våra medlemmar och gåvogivare som Djurens Rätt kan driva på för förändring, säger Camilla Björkbom.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: