Djurens Rätt
12 April 2018

Förändring för djuren skapas genom dialog och politiska beslut

Djurens Rätt har fått en del frågor om hur vi ser på metoderna som beskrivs och vill därför förtydliga att vi endast arbetar med lagliga metoder för att förändra för djuren. Vi vill påverka för djuren genom förbättrade djurskyddslagar och konsumentkraft.

– ­Djurens Rätt har en tydlig värdegrund om ickevåld och den gäller både människor och andra djur. Vi vill förbättra för djuren genom att föra dialog, påverka de politiska besluten och skapa opinion hos allmänheten, säger Benny Andersson, verksamhetschef på Djurens Rätt.

I Sverige föds mer än 100 miljoner landdjur upp varje år i livsmedelsindustrin och för de allra flesta svenskar är ett starkt djurskydd en viktig fråga.

– Det finns stora etiska och djurskyddsliga problem i livsmedelsindustrin som den ser ut i dag. Både att minska konsumtionen av animalier och att förbättra för de djur som lever här och nu har hög prio, säger Benny Andersson, verksamhetschef på Djurens Rätt.

Läs också i SVT Nyheter: Djurens rätt om hoten: Inte rätt väg att gå

Förändra! Djurens Rätt projekt för unga djurrättsaktivister

Djurens Rätt har genom det fleråriga projektet Förändra! arbetat med att utbilda och ta fram verktyg för unga aktivister som vill skapa en positiv förändring för djuren.

I projektet, som genomförts med stöd av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, har en handbok i praktiskt djurrätt samt filmer och poddavsnitt om aktivism och påverkan tagits fram. 

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: