Djurens Rätt
24 August 2018

Första segern för hönorna i Korea

Det råder ingen tvekan om att det händer saker i buräggsfrågan, varje dag tar fler och fler företag runt om i världen sitt ansvar för hönorna och deras välmående. Pulmuone är ett av de största företagen i Korea och tillhör dem som förbrukar flest ägg i landet. Förutom ägg och äggprodukter tillverkar de även sojabaserade varor.

– Att även företag i länder som exempelvis Korea sätter buräggsfria policies visar verkligen vart utvecklingen är på väg. Det gör det dessutom extra bekymmersamt att det finns ledande företag här hemma som fortsätter sälja och använda sig av ägg som kommer från hönor i burar, säger Sara Aall Campbell som arbetar med företagsrelationer på Djurens Rätt.

Sedan Djurens Rätt började arbeta med buräggsfrågan 2008 har antalet hönor i burar sjunkit från 40 % till 12 %. En oerhört stor skillnad. Dock innebär det att 1 miljon hönor fortsatt lever sina hårda, korta liv instängda på en yta mindre än ett A4-ark, på ett gallergolv och utan möjlighet att ens sträcka på sina vingar. Djurens Rätt fortsätter arbeta med frågan och hoppas på att fler företag här hemma kommer ta sitt ansvar.

Nathalie Söderström

Nathalie Söderström

Ansvarig för företagsrelationer
Dela: