Djurens Rätt
23 December 2016

Framgång: Barcelona Zoo stänger sitt delfinarium

På Barcelona Zoo finns idag sex delfiner. De används inte längre i föreställningar, men de finns fortfarande kvar på djurparken, som från år 2018 inte längre kommer att uppfylla minikrav som ställs på anläggningar som håller delfiner i fångenskap.

Beslutsfattarna i Barcelona ställdes då inför ett val: att bygga ut eller att stänga ner djurparkens delfinarium. Och efter att tusentals djurvänner skrivit på uppropet för delfinerna och gjort sina röster hörda kom igår det glädjande beskedet: djurparken kommer att stänga ner delfinariet inom de kommande månaderna.

Delfinariet har funnits på Barcelona Zoo - eller Zoo de Barcelona som djurparken heter - sedan 1960, och var då den första djurparken i Europa med ett delfinarium.

Vad som kommer att hända med delfinerna är i dagsläget inte bestämt men djurorganisationen FAADA arbetar nu med myndigheterna för att delfinerna ska flyttas till ett marint reservat istället för att skickas vidare till en ny djurpark eller ett nytt delfinarium. Djurens Rätt kommer att följa och rapportera om utvecklingen.

Källa

¡Lo conseguimos! Barcelona cerrará su delfinario, FAADA, 22 december 2016

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: