Djurens Rätt
06 December 2012

Framgång för björnar i Indien

Planen har tagits fram av den indiska regeringen i samarbete med de internationella djurskyddsorganisationerna WSPA, Wildlife Trust of India och andra globala och nationella organisationer.

Handlings- och bevarandeplanen kommer att skydda björnstammarna i de 26 indiska delstater där de har funnits i det vilda, och hantera de viktigaste frågorna som hotar björnar - illegal handel, föräldralösa ungar, konflikter mellan björnar och människor och björnarnas försvinnande livsmiljöer. Den ska också förhindra den brutala seden med dansbjörnar - nästan 400 tidigare "dansande björnar" kommer att tas hand på organisationen Wildlife SOS:s räddningscenter. Uppvisning av dansande björnar förbjöds på pappret i Indien redan 1972.

– Idag är en betydelsefull dag – Indiens björnar har äntligen erkänts som de magnifika varelser de är. De ses inte längre som föremål som behandlas grymt för att underhålla människor. De är verkligt respekterade djur som skyddas i sin naturliga miljö, sade WSPA:s internationella chef Mike Baker vid en konferens i Indien.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: