Djurens Rätt
31 May 2019

Framgång när kampanjen End the Cage Age når 1 miljon underskrifter

Under torsdagen passerade medborgarinitiativet End the Cage Age 1 miljon underskrifter, vilket gör det till ett av de största initiativen för att stärka välfärden för djuren i livsmedelsindustrin i EU någonsin.

– En miljon namnunderskrifter är en fantastisk milstolpe, men det är fortfarande bara början, arbetet för att skrota burarna är inte över. Vi behöver fler namnunderskrifter för att säkerställa att EU-parlamentet förstår allvaret i frågan, säger Linn Bleckert, kampanjkoordinator på Djurens Rätt.

Djurens Rätt är en av mer än 170 organisationer som ingår i kampanjen End the Cage Age som nu har pågått i 8 månader och som har som mål att få ett slut på burar för lantbruksdjur inom EU.

Kampanjen pågår i ytterligare tre månader innan den avslutas, och för att säkerställa att en miljon godkända namnunderskrifter samlas in efter en granskning behövs många fler. Om medborgarinitiativet når minst en miljon godkända underskrifter tvingas EU-kommissionen ta upp frågan.

Runt om i Europa halls mer än 300 miljoner grisar, hönor, kaniner, ankor och vaktlar i burar som de flesta är kala, trånga och förhindrar djuren från att utföra sina naturliga beteenden. Det är dags att skrota burarna, och det är vad medborgarinitiativet End the Cage Age har som mål att åstadkomma.

– Av många dåliga sätt att hålla djur på är burarna ett av de sämsta. Burar hör inte hemma i vår tid, och vi måste sätta stopp för detta primitiva sätt att hålla djur på, ett liv i en bur är inget liv för ett djur, säger Linn Bleckert.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: