Djurens Rätt
21 June 2019

Framsteg när Best Western International säger nej till burägg

– Vi är mycket glada över det här beskedet! Best Western har väldigt många hotell och att de nu säger nej till burägg kommer att göra skillnad för många, många hönor. Jag vill tacka alla som har engagerat sig i kampanjen här i Sverige, tillsammans gör vi skillnad, säger Linn Bleckert, kampanjkoordinator på Djurens Rätt.

Best Western International har fler än 4 000 hotell i 19 länder runt om i världen. Deras nya policy inkluderar samtliga av dessa och även alla typer av ägg som används på hotellen. Senast år 2025 ska den nya policyn vara införd globalt, 

– Vi fortsätter samtalen med Best Western Skandinavien angående en kortare tidsram för utfasningen. I vårt närområde jobbar i stort sett alla företag mot 2020 och vi hoppas såklart att även Best Western kommer att göra det, säger Nathalie Söderström, ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt.

Enligt en rapport från Charity Entrepreneurship är hönor i burar de djur som har det allra sämst av de djur som hålls i livsmedelsindustrin, tätt följt av kycklingarna i köttindustrin. I länder som Luxemburg, Tyskland och Österrike har burhållning av hönor förbjudits - tyvärr har Sverige ännu inte valt att göra detsamma.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: