Djurens Rätt
31 January 2014

GANT Sverige ansluter sig till Djurens Rätts Pälsfria lista

Den globala pälshandeln tar årligen livet av 75 miljoner djur världen över, men nu har ännu ett företag tagit ställning för pälsdjuren. GANT är ett livsstilsvarumärke med rötter i den amerikanska östkusten där varumärket etablerades år 1949. GANT har idag mer än 600 butiker i över i 60 länder. Och nu har GANT i Sverige anslutet sig till Djurens Rätts pälsfria lista.

– Vi är glada över att kunna välkomna GANT till Djurens Rätts Pälsfria lista. Det är viktigt att företag är med och bidrar till att djur inte ska behöva dödas för sin päls, säger Amanda Bengtsson, konsumentansvarig på Djurens Rätt och ansvarig för Fur Free Retailer Program i Sverige.

– Vi vill skapa en tydlighet mot våra kunder på den svenska marknaden. De ska kunna känna sig trygga med våra produkter. Vi tar avstånd från att djur avlivas endast för pälsens skull och är emot en oetisk hantering av djur överlag. För oss är det viktigt att tydligt visa vad vi står för och att vi verkligen agerar efter dessa värderingar, säger Louisa Blomstrand, Marketing & PR Director, på GANT Sverige.

Djurens Rätts Pälsfria lista ingår i Fur Free Retailer Program, en internationell överenskommelse där företag försäkrar att de inte säljer eller kommer att sälja klädesplagg eller accessoarer med djurpäls. Fur Free Retailer Program drivs av Fur Free Alliance, som består av ett 30-tal organisationer världen över som arbetar för en pälsfri handel. Djurens Rätt ansvarar för verksamheten i Sverige.

De företag som är anslutna till den pälsfria listan finns att hitta påwww.palsfrihandel.se samt i mobilappen Djurvänligt. Den internationella listan finns på www.furfreeretailer.com.

Francesca Vilches

Francesca Vilches

Ansvarig för växtbaserad utveckling
Dela: