Djurens Rätt
10 May 2019

Global framgång för djuren när Hilton slopar buräggen

Hilton Worldwide, med omkring 5 200 hotell runt om i världen, har tidigare sagt nej till ägg från hönor i burar i 19 länder men tyvärr bara lyckats fullfölja sina löften i ett fåtal av dessa. Nu antar hotellkedjan en global policy om att sluta använda burägg.

– Som världsledande inom hotellbranschen har Hilton ett stort ansvar för djuren och för att ett globalt djurskydd etableras inom hela hotellsektorn. Därför är dagens besked så glädjande, säger Linn Bleckert, kampanjkoordinator på Djurens Rätt.

Sedan tidigare har över 1 500 företag valt bort buräggen från sina verksamheter, bland dem stora hotelljättar som Marriott International, InterContinental Hotels, Accor Hotels och Hyatt, liksom den svenska hotellkedjan Scandic Hotels.

– Varje buräggsfritt beslut gör skillnad från oerhört många hönor. Vi gläds åt att Hilton tar ansvar för djuren och uppmanar nu Best Western International att göra detsamma, säger Nathalie Söderström, ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt.

Best Western, med över 4 000 hotell världen över varav ca. 100 i Sverige, har hittills endast valt bort buräggen i Frankrike.  Det är dags för dem att ansluta sig till den globala rörelsen för ett slopa buräggen - läs mer och skriv under uppropet #BestWesternCruelty

Open Wing Alliance består av 63 djurrätts- och djurskyddsorganisationer världen över som tillsammans verkar för en handel fri från burägg. Open Wing Alliance har på kort tid fått globala företag som Nestlé, Unilever, General Mills och Sodexo att införa buräggsfria policies.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: