Djurens Rätt
05 October 2018

Globalt upprop mot djurförsök för kosmetika överlämnat i New York!

I Sverige och EU är det förbjudet, men mer än 80 % av världens länder saknar lagstiftning mot djurförsök på kosmetiska produkter och ingredienser. Det innebär att mer än en halv miljon djur utsätts för djurförsök för kosmetika varje år trots att pålitliga alternativ finns tillgängliga.

Det vill kampanjen Forever Against Animal Testing förändra! Målet är ett förbud mot djurförsök för kosmetiska produkter och ingredienser, överallt och för alltid, genom en FN-konvention.

Kampanjen, den mest ambitiösa någonsin mot djurförsök inom kosmetika, har nu nått ett första delmål och lyckats samla in mer 8 miljoner namnunderskrifter för ett globalt förbud. Igår lämnades namninsamlingen över i samband med en uppvaktning i FN-huset i New York, med Djurens Rätts förbundsordförande Camilla Björkbom som en av deltagarna på plats!

Idag var en historiskt dag då vi lämnade över den hittills största djurrelaterade namninsamlingen någonsin och att vi gav djuren och alla djurvänliga konsumenter en röst i FN. Vi har kommit en bit på vägen, och nu börjar en ny fas i arbetet med att se till att det globala förbud som så många vill ha blir verklighet. Jag hoppas att Sverige fortsätter att gå i täten för det arbetet, säger Camilla Björkbom.

Bakom kampanjen Forever Against Animal Testing står företaget The Body Shop och organisationen Cruelty Free International, med Djurens Rätt som lokal samarbetspartner i Sverige.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: