Djurens Rätt
01 November 2013

Goda nyheter för forskning utan djurförsök

En av Djurens Rätts samarbetspartners inom ECEAE (Europeiska koalitionen mot djurförsök) organisationen LAV (Lega Anti Vivisezione) har fått pris för sitt arbete inom forskning utan djurförsök.

Den 17 oktober i år tilldelades priset "2013 DNA" till LAVs  testing campaign coordinator Michela Kuan. Detta för ett djurfritt forskningsprojket som drivs tillsammams med Dr Susanna Penco, forskare vid  University of Genoa i Italien. Priset delas ut av Italy’s National Academy of Biologists.

Detta är första gången som priset går till ett djurfritt forskningsprojekt. Prissumman på 5000 euro doneras till forskningsfältet djurfria tester. En stor framgång för forskning utan djurförsök!  

Europeiska koalitionen mot djurförsök (ECEAE) är en ledande allians som bedriver fredliga kampanjer för försöksdjurens skull i Europa. Djurens Rätt var en av grundarna till koalitionen. En av de största bedrifterna som åstadkommits är EU:s kosmetikadirektiv som förbjuder djurtestad kosmetika och hygienprodukter som trädde i kraft tidigare i år.

Här kan du läsa mer om Djurens Rätts samarbete med ECEAE.
Här kan du läsa mer om icke djurtestade kosmetika- och hygienprodukter

Dela: