Djurens Rätt
21 December 2016

Grisslakteri åtalsanmäls för brott mot djurskyddslagen

Djurens Rätt har nyligen rapporterat om att Ginstens slakteri i Halland, enligt länsstyrelsen har allvarliga djurskyddsbrister. Bland annat ska grisar ha varit vid medvetande när de hängdes upp för att tappas på blod under slakt.

Slakteriet fick slaktförbud och nu åtalsanmäler Livsmedelsverket slakteriet för misstänkt brott mot djurskyddslagen. I ett pressmeddelande skriver Livsmedelsverket 21 december 2016 att de ”misstänker att AB Ginsten Slakteri har brutit mot flera regler och att flera grisar slaktats utan att ha varit tillräckligt bedövade. Om djuren inte bedövas på rätt sätt kan de utsättas för rädsla, stress och onödigt lidande.”

Läs mer om grisar och den plågsamma koldioxidbedövningen som är den vanligaste metoden vid bedövning av grisar vid slakt, i den nyligen publicerade debattartikeln här.

Just nu driver Djurens Rätt en kampanj för att uppmärksamma grisarna i livsmedelsindustrin. Läs mer på djurensratt.se/gris

Vad kan jag göra?

Stöd vårt arbete för grisarna och alla andra djur i livsmedelsindustrin genom att bli medlem. Just nu kan du också ge bort ett medlemskap i julklapp.

Välj vego på julbordet i år! Beställ hem ett kostnadsfritt inspirationsmagasin genom att sms:a VEGO till 72120 eller beställ ett här.

Fler djurvänliga recepttips till julen hittar du på bloggen vegokoll.se

Linda Björklund

Linda Björklund

Sakkunnig
Dela: