Djurens Rätt
11 October 2017

Gucci blir pälsfria

Koalitionen Fur Free Alliance, där Djurens Rätt ingår, den amerikanska organisationen Humane Society of the United State (HSUS) och italienska LAV har under en längre tid arbetat tillsammans med Gucci för att fasa ut pälsen ur sortimentet - och nu är det klart att företaget kommer att bli pälsfria från och med vår- och sommarkollektionen 2018. 

Beslutet är ännu en seger för djuren på pälsdjursfarmerna, och Gucci följer nu i samma fotspår som Armani, Hugo Boss, Net-a-Porter, Stella McCartney och många fler modeföretag som har anslutit sig till den internationella pälsfria listan.

– Socialt ansvar är ett av Guccis kärnvärden och vi kommer fortsätta sträva efter att göra bättre val för miljön och för djuren. Gucci är glada över att ta det här steget med hjälp av HSUS och LAV och hoppas det kommer bidra till inspiration, innovation , öka medvetenheten och förändra modeindustrin till det bättre, säger Marco Bizzari, VD på Gucci.

Guccis pälsfria policy inkluderar päls från mink, prärievarg, mårdhund, räv, kanin och persian från karakulfår, liksom alla andra djurarter som föds upp eller fångas för sin päls.

Fur Free Retailer, eller pälsfria listan, drivs av Fur Free Alliance, en internationell koalition av organisationer där Djurens Rätt är den svenska representanten, i fler än 20 länder världen över.

Francesca Vilches

Francesca Vilches

Ansvarig för växtbaserad utveckling
Dela: