Djurens Rätt
27 May 2021

Här slaktas en miljon kycklingar i veckan

Aftonbladets granskande program 200 sekunder har i veckan rapporterat om hur kycklingar under lång tid har skållats levande på Kronfågels slakteri, trots löften om att det skulle upphöra. Enligt länsstyrelsen i Södermanlands län är bristerna allvarliga och kan leda till stort lidande för djuren.

Det går inte längre att prata om enskilda misstag när djur hanteras som varor på löpande band - lidandet är rutin i djurfabrikerna. Det är dags att montera ner ett ohållbart livsmedelssystem.

- Camilla Bergvall, riksordförande för Djurens Rätt

Enligt Aftonbladet har också kluttar av bajs och maginnehåll, en halv centimeter stora eller större upptäckts på mer än var tredje kontrollerad kyckling på slakteriet.

Man har för bråttom. Det går för fort. De har inte byggt anläggningen och anpassat bemanningen för hastigheten. Det är för att tjäna pengar så klart.

- Signar Mäkitalo, smittskyddsläkare i Region Sörmland

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: