Djurens Rätt
djurensratt-se/fokusområden/Hönor/hönor_glad_3
11 March 2024

Hilton håller sitt löfte till hönorna!

Tisdag 5 mars inledde Djurens Rätt en global informationskampanj mot Hilton Hotels som uppmanade hotellkedjan att ta ansvar för hönor som lever sina liv instängda i burar. Tack vare Djurens Rätts ihärdiga arbete har Hilton nu beslutat sig för att vara mer transparanta i sin rapportering kring hur utfasningsarbetet av ägg från hönor som hålls i burar fortgår. 

Hilton beslutade sig för att anta en buräggsfri policy år 2019, vilket var ett positivt framsteg för hönornas välfärd. På grund av betydande brister i rapporteringen var det däremot svårt att avgöra om företaget verkligen höll sina löften gentemot djuren. Efter att informationskampanjen startades har Djurens Rätt haft en löpande dialog med Hilton, som nu har beslutat att vara fullständigt transparenta i sin rapportering. 

–  Det är med stor glädje som vi idag kan meddela att Hilton från och med nu kommer att rapportera sina framgångar för att fasa ut ägg från hönor i burar inom hela den globala verksamheten, säger Coral Ricote Lajusticia, kampanjchef för Djurens Rätt.   

Beslutet kommer uppskattningsvis att påverka omkring 850 000 hönor världen över. Det är ett mycket viktigt ställningstagande för bättre djurvälfärd inom livsmedelsindustrin. Att Hilton nu väljer att ta ett större ansvar är till stor del tack vare Djurens Rätts informationskampanj. 

Stötta arbetet för djuren

Vi behöver bli fler

Tack vare ditt stöd kan vi påverka företag att anta starkare djurskyddskrav och driva kampanjer för att informera allmänheten om djurens situation.

Bli månadsgivare
Cissi Krantz

Cissi Krantz

Kampanjkoordinator
Dela: