Djurens Rätt
01 March 2018

Historisk minskning av köttkonsumtionen i Sverige

I flera år har det pratats om en vegotrend i Sverige. Försäljningssiffror för vegetariska produkter har skjutit i höjden samtidigt som allt fler företag investerar i vegetariska produkter. Men samtidigt har statistiken över köttkonsumtionen i Sverige inte minskat i samma takt - under 2016 ökade till och med köttkonsumtionen i Sverige jämfört med året innan.

Men när statistiken från 2017 nu är sammanställd kan vi se ett trendbrott: för första gången på länge går det att se en tydlig minskning av köttkonsumtionen i Sverige!

Under 2017 minskade köttkonsumtionen i Sverige med 2,6 procent, den största minskningen sedan 1990 enligt Jordbruksverket som sammanställer statistiken.

– Vi vet redan att antalet personer som väljer vego har ökat explosionsartat under senare år och nu kan vi äntligen också se att köttkonsumtionen minskar! Det är enormt glädjande att allt fler väljer bort köttet från tallriken, ett val som gynnar både djuren, klimatet och din egen hälsa, säger Camilla Björkbom, Djurens Rätts förbundsordförande.

Jordbruksverkets statistik över köttkonsumtionen i Sverige under 2017

Francesca Vilches

Francesca Vilches

Ansvarig för växtbaserad utveckling
Dela: