Djurens Rätt
15 August 2014

Hundars öde väcker engagemang för djuren i Kina

Together for Animals in China (TACN) är en nystartad organisation som leder arbetet med att förbättra villkoren för djur i Kina. Just nu fokuserar de på hur hundar på väg till slakt behandlas, djurtransporter som har skapat massprotester i Kina.

Så sent som i början av veckan stoppades tre lastbilar på tre olika platser i Kina. I staden Lvshun stoppades en lastbil med 300 hundar ombord. I Beijing stoppades ytterligare en lastbil och alla hundar som fanns på lastbilen räddades. I staden Yantai stoppades en lastbil med 800 hundar som flyttades till Yantai Stray Animals Rescue Centre.

Totalt har elva lastbilar med hundar stoppats bara under augusti och flera tusen hundar har räddats från slakt. Hundarna på lastbilarna transporteras ofta i flera dagar utan såväl vatten som mat, och en volontär på plats beskriver transporterna som "helvetet på jorden".

Vad som är nytt och glädjande med dessa protester är att dels skapat en massrörelse där hundratals människor blivit engagerade, liksom att TACN använder sociala medier för att sprida information på ett sätt som inte har gjorts tidigare. Via deras Twitter-konto (twitter.com/TACN_Official) kommer dagligen uppdateringar de använde effektivt sin webbsida (www.tacn.org) för att förklara hur de på lång sikt vill förändra djurens situation i Kina.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: