Djurens Rätt
26 May 2014

Hur djurvänligt blir nya Europaparlamentet?

Ännu är inte resultatet från valet till Europaparlamentet helt färdigt. Kontrollräkning pågår och resultatet av personröstningen är inte klart. En analys av den preliminära mandatfördelningen visar att nästan hälften (9 av 20) av de kandidater som i skrivande stund ser ut att bli de nya parlamentarikerna har skrivit under det valmanifest Djurens Rätt arbetat med inför valet. Läs mer om manifestet och hitta hela listan över vilka kandidater som skrivit under här.

De som har skrivit under valmanifestet är Marita Ulvskog (S), Olle Ludvigsson (S), Jens Nilsson (S), Anna Hedh (S), Isabella Lövin (MP), Peter Eriksson (MP), Bodil Ceballos (MP), Malin Björk (V) och Soraya Post (F!).

De som inte har skrivit under valmanifestet är  Jytte Guteland (S), Aleksander Gabelic (S), Gunnar Hökmark (M), Christofer Fjellner (M), Anna Maria Corazza Bildt (M), Marit Paulsen (FP), Cecilia Wikström (FP), Kristina Winberg (SD), Peter Lundgren (SD), Kent Johansson (C) och Lars Adaktusson (KD).

Observera att listan över vilka som blir de nya parlamentarikerna inte är fastställd förrän personröstningen är färdigräknad och att detta därför är en preliminär analys.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: