Djurens Rätt
03 September 2018

Inga fler burägg på Scandic!

Beslutet kommer att gälla på kedjans samtliga 280 hotell och inkludera hela ägg, skalägg samt ägg som ingrediens.

- Jag är glad över att vi tagit detta beslut om att bli helt buräggsfria. Det känns som ett naturligt steg i vårt kontinuerliga hållbarhetsarbete då vi alltid försöker göra medvetna val utifrån den påverkan det har på miljön och djurens välfärd, säger Ann-Sofie Lanner, Acting Director of Sustainable business på Scandic Hotels.

Scandic Hotels som finns i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland och i Polen kommer att vara buräggsfria i alla länder till år 2020, förutom i Norge där övergången kommer att vara genomförd till år 2022.

- Vi har haft en fin dialog med Scandic om detta och vi är oerhört glada över deras beslut. De visar att de lyssnar både på sina kunder samtidigt som de bryr sig om hönorna och deras välmående, säger Nathalie Söderström Ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt.

Det har hänt mycket sedan Djurens Rätt påbörjade buräggsarbetet år 2008. Då satt 40 % av hönorna i Sverige i bur, idag är siffran nere på 12 %. Även om det är en väldigt positiv utveckling så sitter fortfarande 1 miljon hönor instängda i små burar. Hönorna lever sina liv på ett gallergolv och på en yta mindre än ett A4-ark, eller en iPad för den som vill göra den jämförelsen. Djurens Rätt hoppas kunna leverera fler glädjande besked för hönorna under hösten. 

Linn Bleckert

Linn Bleckert

Kampanjansvarig
Dela: