Djurens Rätt
24 February 2015

Ingen häst kommer att lottas ut under Göteborg Horse Show

Stiftelsen där Svenska Ridsportförbundet utgör styrelse meddelar detta idag på sin hemsida och säger att diskussionen kring att ha en häst i lotteriet har intensifierats under senare år. "Det finns argument både för och emot. I år har stiftelsen beslutat att presentera en ny vinstplan med en trailer som toppvinst och flera fina resor."

Laban Carlsson från Djurens Rätts Hästgrupp välkomnar beslutet.

– Vi på Djurens Rätt är jätteglada för att opinionen har lett till att hästlotteriet upphör. Det är sedan tidigare förbjudet att lotta ut katter och hundar som priser i tävlingar, medan det årligen har lottats ut hästar under GHS. Vilket vi tycker är alldeles tokigt.

Detta är en fråga som Djurens Rätt och hästgruppen har arbetat med i några år och det är nu roligt att se att Göteborg Horse Show lyssnar till opinionen.

– Alla hästmänniskor vet att det är ett stort och viktigt projekt att matcha häst och människa, så att relationen blir lyckad för båda parter. Det kräver också mycket kunskap och planering för att ha häst. Att vinna en häst i ett lotteri är knappast det bästa sättet att bli hästägare på, säger Laban Carlsson.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: