Djurens Rätt
30 May 2016

Internationell djurrättsforskare besöker Stockholm

Torsdagen den 2 juni mellan kl. 18.30 och 19.30 föreläser Jacy Reese, forskare vid Animal Charity Evaluators, på Folkuniversitet i centrala Stockholm. Under föredraget kommer Reese introducera grunderna till effektiv altruism, en växande rörelse som utgår från evidens och kritiskt tänkande för att förbättra världen.

Framförallt kommer Reese diskutera varför insatser för att förbättra djurs levnadsförhållanden är en av de mest lovande sätten att hjälpa andra. I fokus står Animal Charity Evaluators forskning kring vad som är de mest framgångsrika strategierna för att minska djurs lidande.

Som avslutning kommer Djurens Rätts ordförande Camilla Björkbom att delta i en paneldiskussion med Jacy Reese om effektiv djurrättsaktivism.

Föredraget är gratis och arrangeras av Djurens Rätt och kårföreningen Effektiv Altruism SU.

När: 2 juni kl. 18.30–19.30
Var: Kungstensgatan 45, Stockholm (Folkuniversitetet)

Om Jacy Reese

Jacy Reese är forskare vid organisationen Animal Charity Evaluators (www.animalcharityevaluators.org) och en ledande röst inom effektiv altruism och djurrätt. Tidigare har han bland annat forskat om insatser mot global fattigdom på den amerikanska välgörenhetsutvärderaren GiveWell.

Delta i eventet på Facebook här!

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: