Djurens Rätt
10 March 2021

Jag vill bli medlem - men vad gör det egentligen för skillnad?

Därför har vi listat några av de segrar alla medlemmar i Djurens Rätt varit med och bidragit till det senaste året.

  1. 80 000 djur räddas från plågsamma djurförsök för kemikalier tack vare insatser från ett europeiskt projekt som Djurens Rätt finansierat.
  2. 500.000 färre hönor sitter i burar jämfört med 2017. Djurens Rätt påbörjade 2017 ett stort arbete för få ner antalet hönor som sitter i burar. Genom dialog med företag har flertal företag antagit buräggsfria policys och allmänhet har fått upp ögonen för burhönornas verklighet. Vi har kommit en bra bit på vägen, men än finns det mycket kvar att göra!
  3. Köttkonsumtionen har minskat. Bland annat dödades två miljoner färre kycklingar under 2020 första tre kvartal jämfört med 2019. Djurens Rätt har sedan 2018 satt strålkastaren på kycklingarnas situation genom kampanjen 99 miljoner. Vi har opinionsbildat och informerat om hur Sverige vanligaste fågel faktiskt har det. Resultatet har varit ett enormt engagemang för de som är flest och har det sämst. Kampanjen kommer fortsätta med siktet på att inspirera ännu fler att välja bort kyckling från tallriken.
  4. 15 miljoner till djurfri forskning. Hurra för 15 miljoner, men vi vill givetvis att den summan ska bli ännu högre. Just nu arbetar vi för 15 miljoner ska bli 150 miljoner!
  5. Över 1,4 miljoner skrev under mot burhållning av djur inom livsmedelsindustrin i EU. Djurens Rätt ställer sig bakom ett bättre värld för alla djur oavsett vart dom befinner sig. Vi tror på globala samarbeten där vi tillsammans kan påverka stora aktörer som bland annat EU. Vi vill se starkare djurskyddslagstiftning inte bara i Sverige utan även globalt.

Du kan vara med och göra listan längre!

Om du ännu inte är övertygad kan du givetvis skriva upp dig på vårt nyhetsbrev och få ännu mer insyn i vårt arbete.

Sarah Blomén

Sarah Blomén

Ansvarig medlemsrekrytering
Dela: