Djurens Rätt
28 March 2017

Katarina Wennstam tar ställning för delfinerna

– Idag vet vi så mycket mer om hur delfiner och späckhuggare fångas in, hur de plågas fysiskt och psykiskt i fångenskap. Det går inte längre aningslöst att säga att "de verkar må bra". Och det är just detta som gör det så obegripligt att svenska resebyråer fortsätter att sälja biljetter till delfinarier.

Det säger journalisten och författaren Katarina Wennstam, som idag ställer sig bakom Djurens Rätts kampanj för att få svenska resebyråer att välja bort delfinarier.

Det är bevisat att havslevande däggdjur som valar, tumlare och delfiner uppvisar en hög grad av självmedvetenhet och intelligens. Begränsade utrymmen och otillräcklig stimulans på delfinarier leder till stress och stereotypa beteenden som att exempelvis slå huvudet mot, eller bita i, poolväggen.

Ving och många andra resebyråer har redan sagt nej till elefantridning av etiska skäl. Nu är det dags att också säga nej till delfinarier för vad de utsätter djuren för. Läs mer om hur svenska resebyråer ställer sig till delfinarier och skriv på uppropet på www.djurensratt.se/delfin.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: