Djurens Rätt
18 November 2015

Kikkoman slutar med djurförsök

Igår skrev vi om hur den amerikanska djurrättsorganisationen PETA avslöjat hur sojasåstillverkaren Kikkoman under 15 år genomfört djurförsök för sina produkter. Djurförsök som inte är nödvändiga enligt någon lag utan har till syfte att få argument för hälsofördelarna med en konsumtion av soja. Råttor, möss och kaniner har utsatts för försök som bl.a. handlat om råttor som tvångsmatats med fermenterad sojamjölk och kaniner som getts en högkaloridiet för att framkalla hjärtproblem.

Men efter intensiva protester från djurrättsaktivister och djurrättsorganisationer från runt om i världen – och Djurens Rätt lade upp en protest till Kikkomans Europakontor igår förmiddag – så meddelade Kikkoman sent igår att företaget slutar med djurförsök!

I en ny policy som kommuniceras på företagets hemsida skriver de att "Kikkoman has made a commitment that no further animal testing will take place". Vidare går det att läsa att "Now, Kikkoman is committed to non-animal approaches to test the safety of our products when we use biological methods. Kikkoman is introducing and developing non-animal testing methods, and conducts no animal testing across any of its product lines".

En fin framgång i arbetet mot djurförsök och ett bevis för att protester gör skillnad.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: