Djurens Rätt
15 January 2014

Köttfritt år - ett nyårslöfte i tiden?

Djurindustrin är en verksamhet med många frågetecken och maten vi äter är inte längre något som bara rör oss själva. Påverkan på klimatet och förhållanden för de djur som hamnar på våra tallrikar blir svårare och svårare att blunda för. Ingela Stenson, omvärldsanalytiker på United Minds,  konstaterar i en artikel i metro dag att vi äter inte längre bara för vår egen skull. 

Metro skriver att det finns grön trend som syns inte minst i sociala medier. Fler väljer grönt för hälsan, klimatet och djurens skull och ett köttfritt år kan vara en bra idé för att komma igång. Anna Korsgren,  från Stockholm säger bland annat till metro att det är det "mest konkreta man som enskild individ kan göra för djurens och klimatets skull, men även den egna hälsan".

Ett annat tecken i tiden är Djurrättsalliansen stora veganutmaning där de utmanar människor att bli veganer för en månad.

Är du nyfiken på det här med vego och vill få lite hjälp på vägen? Skicka då ett sms med texten "vego" till 72 120 så får du hem Djurens Rätts helt kostnadsfria vegetariska startpaket. För mer inspiration besök gärna vår populära blogg Vegokoll.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: