Djurens Rätt
djurensratt-se/agera/kampanjer/Kampanjbilder-Lidl
17 May 2023

Lidl fortsätter att brista i ansvarstagande för kycklingarna

Under de senaste månaderna har informationskampanjen, som inleddes i höstas av Djurens Rätt tillsammans med andra djurrätts- och djurskyddsorganisationer i Europa, varit pausad på grund av pågående dialog med internationella Lidl. Efter en lång dialog med företaget har de fortfarande inte valt att arbeta med European Chicken Commitment (ECC). Därför återupptas konsumentupplysningen igen för att få Lidl att ta mer ansvar för kycklingarna.

Lidl är en av Europas ledande livsmedelskedjor och finns i 30 länder med mer än 200 butiker i Sverige. Lidl Frankrike har sedan tidigare valt att arbeta med ECC, men de övriga länderna har fortsatt inte tagit samma beslut. De har därmed inte sagt nej till att sälja kycklingkött från turbokycklingar som växer så snabbt att de får ont. Skulle Lidl välja att arbeta med ECC i alla länder kommer det påverka oerhört många individer, samt bidra till att sätta en ny standard för hela livsmedelsindustrin, både i Sverige och Europa.

Livsmedelskedjan har satsat allt mer på hållbarhet den senaste tiden, men de dåliga förhållandena som kycklingarna tvingas vistas i på Lidl-leverantörernas gårdar över hela Europa utgör en idealisk grogrund för nästa pandemi. Detta är mycket oroväckande och en stor anledning till varför just utfasning av turbokycklingar och mer utrymme per kyckling ingår i ECC.

Arbetet för att djuren ska få det bättre är möjligt tack vare våra medlemmar och volontärer som varje dag står upp för att djur ska respekteras för de kännande varelser de är. De är på tiden att de hemska missförhållanden som pågår i kycklingfabrikerna varje dag får ett slut.

Det här kan du som konsument göra: 

  • ✓ Skriv till Lidl Sverige på sociala medier och berätta att du tycker att de borde ta större ansvar för kycklingarna. Använd gärna #sånärlidl och #lidlchickenscandal
  • ✓ Skriv under vår namninsamling
  • ✓ Kontakta Lidl via kontaktformulär
Agera

Skriv under uppropet!

Tycker du också att Lidl borde jobba för att kycklingarna ska få det bättre?

Skriv under
Dela: